Kunstwerken van HOUT&MOS. Informeer naar beschikbaarheid. 

  • Lampion met lades,
  • Tableau Mos en Eiken I,
  • Tableau Mos en Vuren I,
  • Mosinstallatie Eiken I,
  • Garderobekast El Capricho,
  • Moswand Aladdin's notenhoek,
  • Moswand Amazone.

Lampion met lades

Groen schemerachtig licht straalt je tegemoet als je deze lampion nadert. Het lijkt een kast en heeft functionele lades; het grootste deel is echter een terrarium-achtige lampion verlicht door dun geschaafd vurenhout waar led-licht door schijnt.

Tableau Mos en Eiken I

Wat kan een gewezen tafelblad worden? Dit wordt onderzocht met een deel mos, een grafisch deel en een deel waarin verschillende houtsoorten lijken ingelegd te zijn. Het tafelblad zal zichzelf niet meer zijn, maar krijgt haar schoonheid op andere manieren.

Tableau Mos en Vuren I

Lichtgevend hout snijdt een gewezen tafelblad in verschillende delen: een deel mos, een grafisch deel en een deel waarin kringen in het tafelblad worden onderzocht. Het tafelblad zal zichzelf niet meer zijn, maar krijgt haar schoonheid op andere manieren.

Mosinstallatie Eiken I

Een grote moswand van bijna 2 x 2 meter. Het werk gaat over licht en donker, over natuur en cultuur. Eikenhouten vloerdelen en eiken planken uit een salontafel vormen een wankel evenwicht met overwoekerend mos in verschillende kleuren.
(Foto's van Eiken I door Hugo Caspers.)

Garderobekast El Capricho

Deze garderobekast heeft aan weerszijden een moswand. De vijf tinten groen contrasteren met het oud-roze en rustiek bruin.

Moswand Aladdin's notenhoek

Omrand met een lijst van hetzelfde materiaal als de toonbank, maakt deze moswand het interieur van Aladdin's notenhoek compleet.
Verschillende soorten en kleuren mos waaronder het zilverwitte rendiermos.
Een organische compositie die het warme interieur nog zachter maakt.

Moswand Amazone

Een grote moswand van 2,4 x 2,4 meter.
Vier verschillende soorten / kleuren mos.
Een organische vorm die doet denken aan de Amazone vanuit de lucht bezien.